Begin januari gingen de leerlingen van 5 Marketing & Ondernemen van kOsh Campus Collegestraat op bedrijfsbezoek bij Verwalt,  een familiebedrijf uit Grobbendonk dat gespecialiseerd is in de betere tuin- en bouwmaterialen.  Dit bedrijfsbezoek kaderde in een verkoopproject dat de leerlingen hadden opgestart in samenwerking met Verwalt.

Na het bedrijfsbezoek werden in de klas de taken verdeeld en werd er nagedacht over hoe de leerlingen alles zouden aanpakken en organiseren. Na de praktische voorbereidingen gingen de leerlingen met behulp van zelfgemaakte folders en verkoopbrieven tuinmateriaal verkopen.

Tijdens de sales werden de documentenstromen administratief en boekhoudkundig verwerkt.

Ze kozen voor een écht bedrijf en niet voor een simulatiebedrijf zodat de leerlingen kunnen proeven van het dagelijkse bedrijfsleven. Hiermee kunnen ze hun kennis omzetten in de praktijk en zo veel mogelijk praktische ervaring opdoen.

De verkoop is zeer goed verlopen en de leerlingen vonden het een aangename ervaring.  Vanmorgen werd het Verwalt-project afgesloten met een boeiende pp-presentatie. 

Johan Temmerman / NNieuws.